0
Je winkelwagen

Voor wie is deze retraite?

Ieder mens is in beginsel goed en is geboren om zichzelf te ontplooien en vanuit dat unieke persoonlijkheid de wereld te versieren.

Iedereen wil nuttig zijn, bijdragen aan de maatschappij, gezien en erkend worden. We leren van onze ouders en vrienden hoe dat moet, maar het ontglipt ons dat hun visies zijn gebaseerd op hun mogelijkheden, angsten en individuele voorkeuren, terwijl wij andere mogelijkheden, emoties en roepingen ervaren.

Onze trainees zijn mensen die gedurende een afzondering in een retraite een inspiratietraining willen volgen om meer vreugde en energie uit hun leven te halen. Dit zijn mensen die hun leven goed hebben geregeld, maar toch het idee koesteren dat ze zichzelf / eigen potentieel niet realiseren. Ze willen iets anders proberen maar weten niet wat of durven het niet omdat hun angsten, schuldgevoel of schaamte ze in de weg staan.

Wat is een retraite?

Een retraite is een afzondering voor spiritueel zelfonderzoek en geestelijke oefening. Hiervoor worden kloosters, afgelegen hotels en diverse privé verblijven voor groepen beschikbaar gesteld. Het is gebruikelijk om in een retraite onder begeleiding een meditatie of yoga techniek te leren en te praktiseren waarbij je het grootste deel van de dag eraan besteed. Er is altijd een programma en bepaalde regels die moeten worden gevolgd om tot een dieper niveau in jezelf door te kunnen komen.


Het in een retraite gaan heeft een onmiddellijke en een secundaire effecten. Gedurende en direct na de retraite zou je een helende en verbindende werking van het gevolgde programma ervaren. Je komt tot rust, ordent je gedachten en je hervindt balans in jezelf en met omgeving. Je mind begint spontaan met antwoorden en oplossingen te komen voor vraagstukken die er in je onbewuste spelen. Je vindt vrede en laat alles wat niet belangrijk is los.


Onze mind heeft na het verwerken van emoties en het ontvangen van nieuwe inzichten nog een paar maanden nodig om deze informatie te integreren in ons gedachtepatronen en gedrag. Als dit proces is voldaan, merk je dat je meer neutraal kunt blijven in de situaties die je voorheen triggerden. De emoties en gedachten die je in zulke situaties hebben geleid, maken nou plaats voor iets nieuws.

Wat is vreugde inspiratietraining?

Vaak denken we dat we iets vanuit de buitenwereld nodig hebben om een vervuld en vreugdevolle leven te leiden, maar in de werkelijkheid hebben we al alles in ons.
Het enige wat we nodig hebben is onze innerlijke behoeftes te leren herkennen en vervullen. Zo weinig en zo veel tegelijkertijd. Waar we naar verlangen zit vaak verstopt onder onze angsten, schaamte, opgedragen overtuigingen en verwachtingen van anderen.
De training bestaat uit dagelijkse inspiratiesessies met individuele en groepsopdrachten die je zullen helpen:

  • Leren jezelf te zien en te horen,
  • je verlangen erkennen en herkennen, zelfliefde en zelfsteun vergroten,
  • je belemmerende gedachten en overtuigingen in te zien en herformuleren of vervangen met energiegevers,
  • je wensen naar een stappenplan vertalen,
  • je angsten en schaamte accepteren en daar je kracht van te maken.

Avontuur schuilt in jezelf

Haal voor de geest een herinnering toen je plopmoment had dat ineens heel helder wist wat je wilde en op avontuur ging? Misschien ging je als kind spontaan iemand op de fiets inhalen of stiekem op de schutting van een buurman klimmen om een van zijn appels te plukken.
Je gaat spontaan glimhalen van deze herinneringen. Probeer te herinneren welke gevoelens had je toen om dat moment? Vond je het opwindend, grappig, stoer? Weet je nog hoe makkelijk je jezelf kon zijn en hoe heerlijk het was?
Wat als…. Je tegenwoordig meer van zulke gevoelen zou ervaren. Hoe zou je leven zijn?
In ieder van ons schuilt een avontuur. Anders zouden we nooit het bovengenoemde bedacht of aangedurfd. Het is een aangeboren vaardigheid die we met ouders worden steeds minder gebruiken waardoor die vervaagt terwijl het belangrijke bron van onze vreugde is.
Oefenen baart kunst. Door dagelijks die vaardigheid toe te passen, kunnen we de hieraan gerelateerde emoties terug halen in ons leven. Hoe doe je dat? Dat krijg je uitgelegd tijdens een van onze inspiratiessessies.

Programma

Het programma bestaat uit 10 inspiratiesessies die zijn gericht op:

  • Maken van gepersonaliseerde affirmaties inclusies uitleg van typische fouten waardoor affirmaties niet werken
  • Oefeningen tbv bewustwording van eigen wensen en verlangen
  • Doorbreken van niet werkende overtuigingen en ze te vervangen met helpende overtuigingen
  • Gedragsverandering

Het programma is zodanig opgebouwd dat u na de training het proces op eigen tempo opnieuw kunt doorlopen waarbij u zelfstandig dieper ingaat op elk onderdeel.

Regels

Beperkt telefoongebruik. De ochtend is het belangrijkste moment van de dag waarop je in verbinding bent met jezelf. Je kunt in de ochtend heldere antwoorden van jezelf krijgen, jezelf afstemmen voor de dag en de toekomst in het algemeen. Het is daarom belangrijk om die tijd ook voor jezelf te nemen voordat je in contact komt met andere mensen / de buiten wereld. Wij adviseren voor de duur van de retraite alleen in noodgevallen je telefoon te gebruiken.
Geen gebruik van sociale media en geen (drukke) muziek met teksten. We willen gedurende de cursus onze mind bevrijden van de mening en overtuigingen van andere mensen, zodat we onze eigen overtuigingen kunnen identificeren en eventueel vervangen met de nieuwe overtuigingen die met ons resoneren.
Kleding naar eigen keuze
Gedurende de cursus mogen geen activiteiten buiten de retraite worden verricht, met uitzondering van wandelen in de omgeving.
U zult het volgende nodig hebben: minimaal 2 schriften, pennen (eventueel stiften / potloden en pennen in diverse kleuren). Je mag creatief bezig zijn, bv. schilderen, tekenen, breien, haken etc.

Rooster

Het volgende tijdschema is opgesteld om een continue beoefening van de meditatietechniek mogelijk te maken. Men behaalt de beste resultaten door zich nauwkeurig aan dit tijdschema te houden.

OCHTENDROOSTER:

  • 7.00 uur                         Gong, opstaan
  • 7:20 tot 8.00uur             Meditatie of ON in eigen kamer
  • 8.00 tot 9.00 uur            Ontbijt en rustpauze
  • 9.00 tot 10:00 uur          Groepsmeditatie in de zaal
  • 10.15 tot 12.00 uur        Groepsinspiratiesessie
  • 12.00 tot 14.00 uur        Middageten en rustpauze
  • 14.00 tot 15.00 uur        Groepsmeditatie in de zaal

MIDDAGROOSTER:

  • 15.15 tot 16:30 uur        Groepsinspiratiesessie
  • 16.30 tot 17.00 uur        Theepauze
  • 17.00 tot 18.00 uur        Fysieke activiteit
  • 18.30 tot 20.30 uur        Diner
  • 20.30 tot 21:30 uur        Groepsmeditatie in de zaal
  • 22:00 uur                        Bedtijd. Lichten uit